Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)

Vanaf 1 juli 2021 geldt de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) voor alle verenigingen en stichtingen. Deze wet stelt eisen aan besturen en dus ook aan bestuursleden (en toezichthouders).
Een belangrijk element is de uitgebreide persoonlijke hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuursleden als er iets niet op orde is.

Wij hebben vastgesteld dat deze wet kleine verenigingen en stichtingen veel geld en tijd gaat kosten. Juridische ondersteuning is kostbaar. En in deze coronatijd staan uitgaven meer dan ooit onder druk.

Om problemen te voorkomen en om te helpen zijn we een samenwerking gestart.
Ruim 15 koepelorganisaties van verenigingen en stichtingen hebben samengewerkt aan een oplossing die wél betaalbaar is.  Die oplossing is een online stappenplan, opgesteld door gespecialiseerde juristen. Met heldere uitleg over de wet en wat je moet doen, in tekst en via video’s. Zo is een verenigings- of stichtingsbestuur goed en met weinig kosten voorbereid op de WBTR.

Wij nodigen alle koepels van verenigingen en stichtingen in NL uit om zich aan te sluiten bij onze samenwerking.  Zo’n partnerschap is kosteloos.
…   en inmiddels hebben zich al 30 nieuwe koepels aangesloten.

Wil je meer weten? Volg dan een gratis webinar over de nieuwe wet en onze samenwerking. Dat kan op 16, 18 en 23 maart. Aanmelden doe je via https://www.wbtr.nl/webinars of kijk op www.wbtr.nl

Onze filosofie:
Samenwerking voor en door verenigingen en stichtingen.
Want ze zijn belangrijk voor de Nederlandse samenleving.
Laten we elkaar daarbij helpen.

Met vriendelijke groeten,
Annemiek Wissink
directeur De Nederlandse Associatie (DNA – de vereniging van verenigingen)

Peter Moerkens
directeur Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen (IVBB)

www.WBTR.nl de samenwerking van verenigingen en stichtingen
SAMEN BESTUUR EN TOEZICHT OP ORDE