Uit de startblokken!

Hoera! De sport is weer verder open. De harde lockdown is 5 juni opgeheven en dat betekent dat iedereen weer volop kan sporten. Binnen en buiten! Ook in grotere groepen zonder dat zij zich hoeven te houden aan de anderhalve meter maatregel. Daarnaast is het heel fijn dat er voor de jeugd weer competities georganiseerd kunnen worden.

Helaas blijkt dat door de coronacrisis, ondanks alle creatieve oplossingen van de sportverenigingen, minder mensen zijn gaan sporten of soms helemaal gestopt zijn met sporten. Men miste de gezelligheid, het samen trainen of de structuur die het bood. Dat is heel jammer. Want bewegen is goed om fit en gezond te blijven, maar ook goed voor je mentale gezondheid.

Uit contacten met de sportverenigingen in Den Helder kwam naar voren dat de terugloop in het aantal leden redelijk te overzien was, maar dat er geen nieuwe aanwas is. De gemeente wil de verenigingen graag helpen in de opstart van de sport na de lockdown en met het stimuleren om lid te worden van een sportvereniging. Sociale binding en het verenigingsgevoel zijn heel belangrijk om mensen weer aan het aan het sporten te krijgen en te houden.

De gemeente biedt het volgende aan:

Helders Nieuwsblad

In het Helders Nieuwsblad komt een openingsverhaal/interview met mij als wethouder Sport.
Deze gratis krant wordt huis-aan-huis verspreid. Het artikel wordt ook op de Facebookpagina geplaatst en de sportverenigingen kunnen dit delen op hun eigen sociale media kanalen. Amateursportverenigingen die aandacht voor hun sportvereniging willen, geven dit door aan Cynthia van der Horst. In het artikel kan bijvoorbeeld genoemd worden dat (indien dat het geval is) er speciale acties zijn om kennis te maken met een sport of sportvereniging. Denk bijvoorbeeld aan een gratis proefles of korting op lessen. In een kadertje worden alle sportverenigingen die meewerken genoemd met verwijzing naar website en/of contactgegevens. Mogelijk kan er nog een kort interview gehouden worden met een vereniging.

Regio Noordkop

Daarnaast bieden wij aan om uw vereniging te promoten in een reguliere radio-uitzending van Regio Noordkop. Dat kan doordeweeks, ergens tussen 09.00 en 15.00 uur. Ook kan er een opname gemaakt worden van een kort promotie filmpje (max 1,5 minuut).

Naast de uitzending op radio wordt een en ander ook op de site en Facebook van Regio Noordkop geplaatst en verenigingen kunnen het filmpje ook op hun eigen sociale media kanalen plaatsen.

Doet u mee?

Wilt u uw sportvereniging in het zonnetje zetten? Geef dit dan voor 30 juli door aan Cynthia van der Horst, beleidsadviseur Sport via c.van.der.horst@denhelder.nl

Geef in uw e-mail aan:

  • Of u genoemd wilt worden in het interview en of uw vereniging speciale acties heeft (niet verplicht)
  • Wie de contactpersoon van de vereniging is (naam, emailadres, telefoonnummer)
  • Of u eventueel nog apart geïnterviewd wil worden
  • Of u mee wilt werken aan een interview op de radio
  • Of u mee wilt werken aan een korte promotiefilm van uw vereniging

We gaan een mooie sportzomer tegemoet. Waarin we zelf kunnen sporten en ook volop kunnen genieten van al die mooie sportprestaties tijdens bijvoorbeeld het EK Voetbal, ondanks de uitschakeling van Oranje, de Tour de France en de Olympische Spelen in Tokyo. Maar hopelijk heeft de actie tot gevolg dat u ook na de zomer met oude én nieuwe leden uit de startblokken kunt!

Met vriendelijke groet,

Wethouder Sport
Peter de Vrij