Nationale Sportweek

Over iets minder dan een maand gaat hij weer van start: De Nationale Sportweek. Van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september zetten honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties in heel Nederland hun deuren open om zo veel mogelijk mensen te inspireren om te gaan én te blijven sporten. Het thema van de Nationale Sportweek 2021 is dan ook: ‘Sport doet iets met je’.

Ook in onze gemeente gaan we met de Nationale Sportweek aan de slag. En we ondersteunen sportorganisaties die hier bij aan willen haken. Hoe? Dat lees je je hieronder!

Doet jouw club mee aan de Nationale Sportweek?
Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Van 17 tot en met 26 september zetten dit jaar honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties in heel Nederland hun deuren open. Doe jij ook mee? Bekijk wat sport doet met deze wandelaars aan de Nationale Diabetes Challenge. #sportdoetietsmetje

Leuke ideeën voor de BeActive Night? Kom maar door en doe mee
Je kunt met jouw vereniging of club meedoen aan de Nationale Sportweek, maar je kunt je ook nog aansluiten bij de tweede editie van de BeActive Night op Willemsoord. Midden in de NSW houden we deze voor iedereen die in een gezellige entourage wil sporten en bewegen. Bekijk de compilatievideo van vorig jaar. Wat kun je doen? Zelf met een activiteit komen of aansluiten bij bestaand aanbod.

We kunnen je een (financieel) steuntje in de rug geven
Heb je ideeën voor de Nationale Sportweek maar heb je wat professionele hulp nodig? Iemand die even met je meedenkt? Of wil je ook wel bijdragen aan de sportweek, maar weet je juist niet hoe? Buurtsportcoach verenigingen Lydia van Noord kan je daarbij helpen. Ook waar het gaat om financiële steun, kan ze je de weg wijzen binnen het Sportakkoord Den Helder. Meld je daarom sowieso vast al aan, want je kunt ook later altijd nog profijt hebben van hulp en ondersteuning.

Lydia van Noord
Buurtsportcoach verenigingen
Team Sportservice