Lichtjesloop

Lang verlicht lint wandelaars trekt door Den Helder

DEN HELDER – Een wandeltocht ‘by night’ waarbij de deelnemers zelf zorgen voor de verlichting. Een lang lint van wandelaars met lichtjes om de schouders, lichtjes op hun hoofd, zwaaiend met lampjes in hun handen. Zo ziet de Lichtjesloop eruit. De elf kilometer lange wandeltocht is vrijdag 25 november.

“Loop je mee? Dos je uit en verkleed je zo ludiek mogelijk. Alleen of met een stel vrienden, familieleden, collega’s of sportleden. En maak bovendien kans op een prijs voor de mooist uitgedoste wandelaars.” Met die woorden nodigt Kirsten ten Haaf van Team Sportservice iedereen uit om mee te doen.

Twee stempelposten
De Lichtjesloop heeft twee jaar overgeslagen, maar staat nu weer op de kalender van Team Sportservice. De start en finish zijn in theater De Kampanje op Willemsoord. “De start is om 18.00 uur. Je krijgt een kaart die je af laat stempelen bij twee posten: Storm aan Zee en Triade. Je eindigt dus ook weer in De Kampanje.”

Verlichte huizen langs de route
Onderweg worden de wandelaars getrakteerd op verlichte huizen en tuinen. “Iedereen die langs de route woont krijgt of heeft een brief in de bus gekregen. Daarmee roepen we de bewoners op om hun huis of tuin te verlichten op wat voor manier dan ook. Windlichten in de tuin, kaarsjes in de vensterbank, een brandende vuurkorf. Leef je uit”, aldus Kirsten ten Haaf. “Het maakt het voor de wandelaars ontzettend leuk, maar voor de bewoners zelf ook. Zij zitten namelijk eerste rang om de deelnemers eventueel nog aan te moedigen.”

Na afloop live muziek
De kosten voor deelname aan de Lichtjesloop zijn 12,50 euro. Daarvoor krijgen de deelnemers een startkaart, water onderweg, een consumptie na de wandeltocht en een goodiebag. Wie wil, kan na afloop nog nazitten in het theater met een hapje, drankje en muziek van een dj. Aanmelden gaat via www.noordhollandactief.nl.

Meer weten? Neem contact op met Team Sportservice via Kirsten ten Haaf: ktenhaaf@teamsportservice.nl of bel naar kantoor op Willemsoord: 0223-684726.