10.000 Stappen per Dag-Challenge in september

REGIO – Na de rust en ontspanning van de vakantie wordt het tijd weer lekker in beweging te komen. Je wilt vast wel meer bewegen en je fitter en gezonder voelen, maar hebt misschien geen zin in vet fanatiek… Doe dan komende maand september mee met de uitdaging om 10.000 stappen per dag te zetten. Dat kan overal en met iedereen.
Team Sportservice, Sandra Temmerman (programmamanager Preventieakkoord Noordkop), Noordkop voor Elkaar en De Omring zijn initiatiefnemer voor deze Challenge, ook wel bekend als de September 2023-Challenge.

“De grootste winst is je gezondheid,” laat Remon Schoorl, buurtsportcoach van Team Sportservice, weten. “Als je iedere dag zo’n 20 minuten wandelt, voel je je fysiek vaak beter en ook mentaal doet dit je goed. En het leuke is dat je kan afspreken samen met anderen te wandelen. Zo stimuleer je elkaar iedere dag even de deur uit te gaan.”
Zet de eerste stap
Om samen in beweging te komen, hebben de partners de 10.000 Stappen per Dag-Challenge bedacht. Wil je meedoen? Zet dan de eerste stappen als volgt:
1. Download de ‘Ommetje’-App (met Eric Scherder en de Hersenstichting).
2. Meld je aan en kijk bij ‘Challenge’.
3. Voer de code in die per 1 september op de website van Team Sportservice Noordkop verschijnt. www.jouw.teamsportservice.nl/noordkop (kijk bij Nieuws, of gebruik de QR-code bij dit bericht om op de juiste pagina te komen).
4. Start 1 september met de Challenge.
5. De Challenge eindigt 29 september om 12.00 uur.
Feestelijke afsluiting
Natuurlijk kan je de Ommetje-App ook gebruiken om zelf elke dag een ommetje te maken. Of om de dag. Mensen in en rond Den Helder die meedoen, worden uitgenodigd 29 september om 15.00 op Willemsoord 39 gezellig samen te komen met alle andere wandelaars. Om zo gezamenlijk de Challenge feestelijk af te sluiten.
Meer informatie
Wil je meer weten? Neem dan contact op met buurtsportcoach Remon Schoorl via mail rschoorl@teamsportservice.nl. Of telefonisch: 088 – 203 73 50.