Lang verlicht lint wandelaars trekt door Den Helder

DEN HELDER – Opnieuw organiseert Team Sportservice de Lichtjesloop Den Helder 2023, samen met Triade, Citymarketing en de Kampanje. Een wandeltocht ‘at night’ waarbij een lang lint van deelnemers zelf zorgt voor de verlichting door de vele lichtjes om schouders, op hoofden of zwaaiend met lampjes in hun handen. Loop ook mee met deze geweldige wandeltocht vrijdag 27 oktober, die dit jaar de aftrap vormt voor de lichtkunstroute Helder Licht. Dit jaar kun je kiezen uit twee routes: de gezinsroute van 5 kilometer en de route van 10 kilometer voor de wandelaar die wat meer wil en kan.

“Loop je mee? Alleen, met een stel vrienden, je kinderen, familieleden, collega’s of verenigingsleden. Met lichtjes op het hoofd en op en aan hun kleren, zorgen de deelnemers voor een kleurrijk, feeëriek en magisch geheel. Het thema dit jaar is “Nautisch” en degenen die zich het mooist en meest verrassend uitdossen, aansluitend bij het thema, winnen een mooie prijs.” Met die woorden nodigt buurtsportcoach André Haarsma van Team Sportservice iedereen uit vooral mee te lopen.

Verrassingen langs de route
Team Sportservice Noordkop organiseert dit jaar de Lichtjesloop Den Helder in samenwerking met theater De Kampanje, Triade en Citymarketing. Theater De Kampanje is het verzamel- en eindpunt voor de deelnemers, Triade zorgt voor entertainment langs de route en Citymarketing verzorgt de diverse lichtkunstobjecten van nationale en internationale kunstenaars langs de route in het kader van lichtkunstroute Helder Licht.

Stempelposten
“De start van de 5 kilometer route is om 18.45 en de start van de 10 kilometer om 19.15,” vertelt André. “Je krijgt een kaart die je af laat stempelen bij de stempelposten. Onderweg komen de deelnemers langs een aantal bijzondere punten en iedereen die de loop heeft afgerond, ontvangt een mooie beloning.”

Lichtjes langs de route
Onderweg genieten de wandelaars van verlichte huizen en tuinen. “Iedereen die langs de route woont, krijgt een brief in de bus. Daarmee roepen we de bewoners op hun huis of tuin te verlichten, op wat voor manier dan ook. Windlichten in de tuin, kaarsjes in de vensterbank, een brandende vuurkorf. Leef je uit”, aldus André. “Dat maakt het voor de wandelaars ontzettend leuk, maar ook voor de bewoners. Zij zitten namelijk eerste rang als het lint van verlichte deelnemers langsloopt.”

De route
De kosten voor deelname zijn 10,00 euro p.p. voor de 10 kilometer en 5,00 euro p.p. voor de 5 kilometer. Daarvoor krijgen de deelnemers een startkaart, diverse acts en entertainment langs de routes, een mooie beloning en nog veel meer. Aanmelden kan nu al, via www.noordhollandactief.nl. Doe dit snel, want er is een maximum aan het aantal deelnemers!

Meer weten? Neem contact op met André Haarsma van Team Sportservice via ahaarsma@teamsportservice.nl of bel naar kantoor: 088 – 20 373 50.