Helderse topsporters worden geëerd in Theater de Kampanje

Den Helder eert haar topsporters. Jaarlijks worden de prestaties van lokale topsporters in de schijnwerpers gezet tijdens het Sportgala, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Den Helder en Team Sportservice. De feestelijke gebeurtenis staat gepland voor donderdag 25 januari en vindt plaats in de Variopoolzaal van Theater De Kampanje. Ook kunnen de topsporters vanaf nu worden ingeschreven via de site van Team Sportservice.

Winnaars worden bekendgemaakt
Op donderdag 25 januari worden de winnaars van de gemeentelijke sporttitels bekendgemaakt. Een deskundige jury, bestaande uit leden van de Sportfederatie, de gemeente Den Helder, de Helderse Courant en Team Sportservice, gaan de winnaars selecteren voor elke categorie uit de genomineerde sporters. De genomineerden voor de gemeentelijke sporttitels in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, oeuvreprijs en sportploeg zijn aangedragen door personen uit hun directe omgeving.

Kampioenenparade in een nieuw jasje
Het Sportgala biedt ook een podium voor de (inter)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen. Zowel individuele sporters als sportteams nemen deel aan de Kampioenenparade. Alle sporters die de gemeentelijke sportpenning ontvangen, zijn eerst geplaatst op een NK, WK of de Olympische Spelen. Net zoals vorig jaar zullen de penningen worden uitgereikt door wethouder Fotigui Camara, maar dit keer zal dat in een andere vorm zijn. Hoe dat eruit gaat zien, zal onthuld worden tijdens de avond zelf.

Sport en entertainment
De organisatie is dit jaar opnieuw in handen van Team Sportservice, in opdracht van de gemeente Den Helder. Tijdens de avond staat er een gevarieerd en boeiend programma op het menu, allemaal passend binnen het thema van de Olympische Spelen in Parijs. Dani Bankert van Team Sportservice licht dit als volgt toe: “We streven ernaar om de topsporters een prachtig podium te bieden. Sportprestaties van dit kaliber verdienen namelijk een programma van topniveau. Bovendien staat volgend jaar de Olympische Spelen in Parijs op de agenda. Het lijkt ons een geweldig idee om dat als thema in de avond te verwerken”.

Genodigden en gasten
Bij een feestelijke avond hoort een passende dressingcode. In geest van de avond, is dat een ‘touch of gold’. De deuren van Theater de Kampanje zijn open vanaf 19.00 uur. Het programma duurt uiterlijk tot 21.15 uur. Daarna is er nog de gelegenheid om na te praten. Kaarten zijn vanaf 1 januari beschikbaar via de Theater de Kampanje.

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 december 2023. Voor meer informatie: Team Sportservice, telefoon 088-2037350 of via e-mail: dbankert@teamsportservice.nl