Sportverenigingen rookvrij

In 2025 zijn alle sportverenigingen in Nederland rookvrij. Dat hebben sportbonden en NOC*NSF, samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vastgelegd in het Nationaal Preventieakkoord. Inmiddels zijn er al meer dan 2.500 sportclubs officieel geregistreerd als rookvrij. Met de campagne ‘De sport wordt rookvrij’ inspireren we sportclubs aan de slag te gaan met een rookvrije sportomgeving.

Op Sport Rookvrij kunnen clubs voorbeelden vinden en inspiratie opdoen. Jouw club ook rookvrij? Doe mee en laat het zien!

10 tips voor jouw gezondere sportkantine en sportomgeving

Wist je dat? Maar liefst 60% van de kantinebezoekers vindt dat sportclubs meer moeten doen om gezondere opties aan te bieden?

Wil je aan de slag met een gezondere omgeving van jouw sportclub? NOC*NSF, JOGG en de sportbonden KNVB, KNHB, KNLTB en KNKV werkten 3 jaar samen aan een programma, waarbij 10 sportclubs de weg naar een gezondere sportomgeving inzetten. De tien clubs werden intensief begeleid door een JOGG-Teamfit coach.
De ervaringen en inzichten van de tien clubs werkten wij uit in tien praktische tips over voeding, alcohol, rookvrij zijn en beleid voor jouw sportomgeving. Iedere club kan direct aan de slag. Naar de tips delen de tien sportclubs recepten voor gezondere broodjes, snacks en maaltijden in een receptenboek.

Kijk op 10 tips hoe jij de sportomgeving van jouw club gezonder kan maken! Of ga naar Wil je aan de slag met een gezondere omgeving van jouw sportclub? – NOCNSF voor meer tips en advies.